Τα πρώτα λογάκια στα αγγλικά

Οι Έλληνες αγαπάμε τις ξένες γλώσσες. Το διαπιστώνω όταν γνωρίζω μικρά παιδιά τα οποία μαθαίνουν να μιλούν τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες. Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγω κάθε φορά που γνωρίζω έναν ξένο ή ταξιδεύω στο εξωτερικό και παρατηρώ την πλειοψηφία του κόσμου να μιλά μόνο τη μητρική του γλώσσα ή ελάχιστα αγγλικά.

Ως καθηγήτρια της αγγλικής (η κυρία Φωτεινή να είναι καλά!) μια από τις πρώτες μου σκέψεις όταν γεννήθηκε η κόρη μου, ήταν να ξεκινήσουμε από πολύ μικρή ηλικία να μιλάμε αγγλικά. Όχι βέβαια με πίεση, ούτε μέσω μαθημάτων, αλλά μέσα από το τραγούδι, τα παραμύθια και το παιχνίδι.

Ψάχνοντας λοιπόν, ανακάλυψα δύο πολύ ενδιαφέροντα κανάλια στο youtube τα οποία είναι καλόγουστα και πολύ ποιοτικά. Εκτός από παραδοσιακά παιδικά τραγούδια στα αγγλικά, περιέχουν και εκπαιδευτικού χαρακτήρα περιεχόμενο. Έτσι, το όφελος είναι διπλό για ένα μικρό παιδί. Μαθαίνοντας την αγγλική γλώσσα, μαθαίνει παράλληλα να πλένει τα δοντάκια του, να λέει ευχαριστώ και παρακαλώ, να μετρά, μαθαίνει τα ζώα, τα χρώματα, τους πλανήτες, τα φρούτα και πολλά πολλά άλλα.

Φυσικά, όπως είναι γενικά παραδεκτό, δεν είναι καλό να περνά το παιδί πολλές ώρες καθημερινά μπροστά στην τηλεόραση ή τον υπολογιστή και για αυτό έχω φροντίσει η μικρή μου να παίρνει καθημερινά μικρές δόσεις. Αντί λοιπόν να παρακολουθεί ανούσια κινούμενα σχέδια, μαθαίνει αγγλικά μετά μουσικής και δείχνει να της αρέσει πολύ!

Στα παρακάτω βίντεο υπάρχει αντιπροσωπευτικό περιεχόμενο από το

  • Mother Goose Club (απίθανο κανάλι με παιδικά τραγούδια, ποιήματα και παιχνίδια που άλλες φορές αναπαριστώνται από αληθινά παιδάκια ντυμένα ζωάκια και άλλες φορές από κινούμενα σχέδια)

και από το

  • Bob the Train (κινούμενα σχέδια με πρωταγωνιστή ένα τρένο το οποίο τραγουδά μαζί με μια παρέα παιδιών μαθαίνοντάς μας πολλά και διάφορα πράγματα)
Advertisements

Σχόλια

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s