Το πιο αφράτο και φουσκωτό ρεβανί

Από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά γλυκά ταψιού. Έχει φανατικούς λάτρεις, όμως είναι ο τρόμος κάθε νοικοκυράς διότι υπάρχει πάντα ο φόβος να κάτσει και να μην γίνει φουσκωτό όπως πρέπει. Η παρακάτω συνταγή είναι εγγυημένη και το ρεβανί σου θα γίνεται πάντα τόσο αφράτο που θα το ζητούν όλοι!

 

 

Υλικά για το ρεβανί:

6 αυγά

1/2 κούπα ζάχαρη

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα γάλα

1 βανίλια

ξύσμα από 1 λεμόνι

2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

1 συσκευασία ψιλό σιμιγδάλι (500 γραμ.)

Υλικά για το σιρόπι:

3 κούπες ζάχαρη

3 κούπες νερό

1 βανίλια

φλούδα και χυμός 1 λεμονιού

1 κουτ. σουπ. φρέσκο αγελαδινό βούτυρο (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το σπορέλαιο, στη συνέχεια το γάλα, τη βανίλια, το ξύσμα του λεμονιού και τέλος σε μικρές ποσότητες το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ. Το μείγμα φαίνεται αρκετά αραιό, όμως έτσι θα πρέπει να είναι. Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι και ψήνουμε στους 180C για 45 λεπτά. Όταν ψηθεί αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του. Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέτουμε το χυμό και τη φλούδα του λεμονιού και τη βανίλια. Στο τέλος, αν θέλουμε ρίχνουμε και το βούτυρο το οποίο θα προσθέσει έξτρα άρωμα και γυαλάδα στο ρεβανί μας. Στην περίπτωση που μπει βούτυρο στο σιρόπι δεν ανακατεύουμε, απλά αφήνουμε να λιώσει. Χρειαζόμαστε ζεστό σιρόπι και χλιαρό ρεβανί. Χαράζουμε προσεκτικά το ρεβανί με το μαχαίρι και με ένα κουτάλι περιχύνουμε το σιρόπι σε μικρές δόσεις ώστε να μην διαλυθεί και “πέσει” το γλυκό. Έτσι, θα έχουμε εγγυημένο αποτέλεσμα. Για διακόσμηση μπορούμε να πασπαλίσουμε ινδοκάρυδο, φυστίκι αιγίνης ή απλά να πιέσουμε στο κέντρο κάθε κομματιού ένα ολόκληρο λευκό αμύγδαλο. Σερβίρεται χλιαρό ή δροσερό, μόνο του ή με τη συνοδεία παγωτού βανίλιας!

Advertisements

Σχόλια

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s