Καλοσύνη

Όπως κατάλαβες, μου αρέσει να σου δίνω συμβουλές, όπως κάνουν όλοι οι γονείς άλλωστε. Μάλιστα, οι συμβουλές που θα με ακούσεις να σου δίνω να ξέρεις πως επί το πλείστον προέρχονται από τις εμπειρίες που είχα στη ζωή μου.

Ανάμεσα στις πιο δυνατές, πιο σημαντικές συμβουλές που μπορώ να σου δώσω είναι να μοιράζεις καλοσύνη. Να έχεις θετική σκέψη και ενέργεια. Κάν’το για τους άλλους, αλλά κάν’το και για τον εαυτό σου. Μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής είναι να πηγαίνεις για ύπνο τα βράδια με καθαρή τη συνείδησή σου, χωρίς να σε τυραννούν σκέψεις και τύψεις.

Και να ξέρεις! Ό,τι κάνουμε η ζωή μας το επιστρέφει! Αργά ή γρήγορα μας το επιστρέφει. Θα σε πληγώσουν, θα σε προδώσουν, θα σε αδικήσουν, όμως εσύ επίλεξε την καλοσύνη. Κράτα την ψυχή σου καθαρή, ζήσε με καλοσύνη και πίστεψέ με, θα βρεις μπροστά σου ό,τι έδωσες!

Ο τελευταίος καιρός, τα γεγονότα σημαντικά και ασήμαντα, η αμφισβήτηση, αλλά και η επιβεβαίωση με έκαναν να σκεφτώ πολλά πράγματα για τον εαυτό μου. Η σκληρή δουλειά, ο διαρκής αγώνας είναι δυο έννοιες που με χαρακτηρίζουν. Δεν παραδίδομαι ποτέ στη μεμψιμοιρία και την ήττα. Πορεύομαι με φάρο την καλοσύνη. Έχω λάβει καλοσύνη στη ζωή μου και προσπαθώ με τη σειρά μου να προσφέρω καλοσύνη και πάντα την βρίσκω μπροστά μου.

Η πορεία της ζωής μου, οι επιλογές μου, οι άνθρωποι που με στήριξαν, με βοήθησαν έμπρακτα και πίστεψαν σε εμένα είναι όλοι εδώ και πολλαπλασιάζονται. Τον τελευταίο καιρό νιώθω τυχερή που γνώρισα ανθρώπους που με βοήθησαν, με υποστήριξαν και με έκαναν να πιστέψω ή ίδια στον εαυτό μου και στις δυνάμεις μου, σε μια χρονική στιγμή που το είχα πολύ ανάγκη αυτό.

Να είσαι καλή, να χαμογελάς στο σύμπαν και αυτό θα σου ανταποδώσει το χαμόγελο παρουσιάζοντας όλα τα καλά μπροστά σου.

Έχοντας θετική ενέργεια προσελκύεις κι άλλη θετική ενέργεια, να το θυμάσαι!

Advertisements

Σχόλια

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s